Kedves Moderátorok!

Date: Wed, 27 May 2015 22:05:15 +0200

Címzett: moderator@geocaching.hu
Másolat: elnokseg@geocaching.hu

Tárgy: Két dokumentum

Kedves Moderátorok!

A moderátori munka, amelyet az MGKE tagságának megbízásából és a geocaching.hu közösségének épülésére, a saját szabadidőtökben, díjazás nélkül végeztek a játék intézményesülésének a szerver üzemeltetése utáni legfontosabb eszköze. Ezt a megbizatást tisztességgel, jó lelkiismerettel végezni egyrészt időigényes, másrészt meglehetősen hálátlan feladat – hiszen a játékosok hajlamosak a modikat felelőssé tenni a megjelent ládák minden nem kívánatos jellemzőjéért. A geocaching.hu közösség – ha nem is mutatja ki – bizonyára hálás ennek a tizenkét tagtársnak az önzetlen munkájáért.

Ugyanakkor nem hagyható figyelmen kívül, hogy a moderátorok nem tevékenykedhetnek a saját kényük-kedvük szerint: két dokumentum szabja meg munkájuk kereteit.

http://geocaching.hu/documents.geo?id=ladamodi
Ez az egyik. Ugyan formailag csak ajánlásokat fogalmaz meg a REJTŐK számára, valójában iránymutatásul szolgál a MODERÁTOROK felé is. Így – hiányosságai ellenére is – a moderátori munka alapdokumentuma, a ládatervek elbírálási elveinek gyűjteménye. Ugye joggal várhatja el a rejtő, hogy ha ő betartja a deklarált elvárásokat, akkor a ládája megjelenhessen a játékosok előtt?
Fontos még szem előtt tartani, hogy ha a részletszabályok esetleg nem térnek ki egy-egy jelenségre, akkor is van mihez fordulni:
“az egész folyamat egyetlen célja, hogy minél jobb, tartalmasabb, a csapat által kedvelt geoládák szülessenek”

http://geocaching.hu/documents.geo?id=modiv2015
Ez a másik. Nem túl hosszú, a releváns négy mondatot be is másolom:
“Feladata: Az új geoláda tervek előzetes véleményezése.
A moderátor véleményét a Ládarejtés, a Ládamoderáció és az Egyesület egyéb dokumentumai szerint, az Egyesület céljainak, a geocaching.hu szokásainak, értékrendjének figyelembevételével, saját tapasztalatai alapján alakítja ki.
A moderátor szükség esetén konzultál a rejtővel, moderátor társaival. Munkáját lehetőség szerint a moderálásra beadott ládaterv megjelenését elősegítve végzi.[…]”

Kedves Moderátorok!

Kérlek, hogy – ha szükséges – az egyes ládatervek elbírálása során elevenítsétek fel, hogy mire vállalkoztatok: “új geoláda tervek előzetes véleményezése”!
Bármily kecsegtető is, igazán jó lenne, ha nem terjeszkednétek túl a vállalt feladat szabályok által meghatározott keretein.
És – még ha nem is könnyű kihagyni a munkából az egót – ha lehet, próbáljátok mellőzni a méltatlan sértegetést, a személyes sérelmek megtorlását!

Így, rejtők és moderátorok közösen tehetünk azért, hogy “minél jobb, tartalmasabb, a csapat által kedvelt geoládák szülessenek”.

Köszönettel,

Fairy

 582 total views,  1 views today

Kategória: GC | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?