A szavazás

Szavazás erdmén ye

2014. december 21-én zárult egy hirtelen elhatározásból indított és a turistautak.hu projekt jövőjét alapjaiban meghatározó szavazás. A kérdés súlya indokolja a parlamentáris gyakorlatban “név szerinti szavazásként” ismert eljárást. Így nem rejthető a “kollektíva” mögé a döntés felelőssége és megelőzhetők a döntés legitimitására vonatkozó alaptalan spekulációk. Ennek szellemében 2014. december 26. 21:50-kor a Turistautak.hu Facebook-oldalán közzétettem a szavazás eredményét.

 937 total views,  2 views today

Kategória: GC, TuHu | A közvetlen link.

6 Responses to A szavazás

 1. Nargoth szerint:

  Örömmel látom, hogy te ezt a kérést önhatalmúlag eldöntötted! 🙂

 2. Attibati szerint:

  Súlyos hiba volt az egyes személyek szavazatainak nyilvánosságra hozatala. Az általad emlegetett parlamenti demokráciában ilyen nem történhetett volna meg, mivel a szavazás kezdetekor közölni kellene, hogy milyen módon történik a szavazás. A honlapon titkosnak volt meghirdetve a szavazás, de te ezt önhatalmúlag felrúgtad.

  • Fairy szerint:

   Kedves Attibati!
   Természetesen tiszteletben tartom a véleményedet – akkor is, ha nem egyezik az enyémmel. De kérlek, hogy a tényállításodat (“A honlapon titkosnak volt meghirdetve a szavazás […]”) támaszd alá a forrás megjelölésével, idézésével. Ennek hiányában nagyon nehéz meggyőződni a helytállóságáról.
   Köszönöm.

 3. Attibati szerint:

  A szavazógép működéséből következik a titkos szavazás. Sem a gc.hu sem a turistautak.hu szavazógépének szavazókra leosztott eredményét még soha nem hozták nyilvánosságra, így a most szavazók is abban a hitben szavaztak, hogy a szavazás titkos lesz.
  Döntésed önkényes volt, visszaéltél azzal a jogoddal, hogy teljes hozzáférésed van turistautak.hu adatbázisához.

  • Fairy szerint:

   1. “Hallgatólagos feltételezés” – úgy tűnik, hogy ez a fogalom írja le legpontosabban a szavazás titkosságára vonatkozó állításodat.
   2. Nem tekintem mérvadónak azt, hogy nem volt ismert precedens egy szavazás adatainak nyilvánosságra hozatalára. Annak tulajdonítom, hogy ilyen súlyú kérdésben nem zajlott szavazás az Egyesület berkeiben.
   3. A döntéshez felelősségvállalás tartozik. Erősen remélem, hogy egyik jogosult sem döntésének titokban maradásában bízva döntött úgy, ahogy.

 4. Mikulás szerint:

  Vállalom a véleményem nyilvánosság előtt is. Az is mond valamit (nagyon is sokat!), ha egyesek azon felháborodnak, hogy kiderül az igazság…

  (Ilyen az élet! 🙂 Az igazságnak van egy fontos tulajdonsága: előbb vagy utóbb kiderül).

Vélemény, hozzászólás?