GeoCacHistory kategória bejegyzései

Szemelvények a magyarországi geocaching történetéből

Ládatervek [2018.03.08.]

From: Ferenc Kövecs <nonstopfairy@gmail.com> To: “geocaching.hu” <moderator@geocaching.hu> Date: Mar 8, 2018, 9:20 AM Kedves Moderátorok! Bizonyára nem könnyű tizenkét különböző habitusú és felfogású ember elvileg egymástól független döntéseinek eredőjét egy viszonylag szűk tartományban tartani. Különösen annak fényében nem az, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 507 total views

Kategória: GC, GCsource, GeoCacHistory | Hozzászólás most!

GCSZUA Szuadó-völgyi barlangok (volt GCszbl)

2002.07.30 08:00-kor, még a hazai geocaching hőskorában cova geoládát rejtett a Szuadó-völgy ékkövéhez, a Trió-barlanghoz. Annyira informatív leírást készített a ládaoldalra, hogy vétek lenne veszni hagyni, ezért itt teszem közzé: TRIÓ-BARLANG A Trió-barlang a Nyugat-mecseki-karszt jelentősebb karsztobjektumainak egyike, 200 m … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 990 total views

Kategória: GC, GCsource, GeoCacHistory | Hozzászólás most!

Az’ geo-láda rejtéseknek kategórizálásárúl…

“Nem szeretnék B kategóriás rejtéseket.” [írja egy moderátor egy folyamatban levő bírálat során] Remélem, hogy itt csak értelmezési probléma van és nem képmutatás…Ha az előbbi, azon tudok segíteni: nálam ez a betűjeles kategória azt jelenti, hogy az átlagjátékos mennyi áldozatot … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 3,701 total views

Kategória: GC, GCanalysis, GCDev | Hozzászólás most!

A legtapasztaltabb moderátorokat a partvonalon kívülre állítják

A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület nyilvános elnökségi ülésén jártam Most jártam először az Egyesület székhelyén, így sikerült némi késéssel megérkeznem. Sokat nem vesztettem: amiért jöttem, az úgyis az ülés második felében kerül sorra. Eleinte lényegében vita nélkül szépen pörögtek a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 2,705 total views

Kategória: GC, GCanalysis | 1 hozzászólás

Újítsuk meg a moderátor-választást!

Date: Tue, 19 Dec 2017 21:58:28 +0100 From: nonstopfairy@gmail.com To: elnokseg@geocaching.hu Subject: Eljárási javaslat Kedves Illetékesek! Javaslom, hogy a moderátorválasztást máshogy történjen! 1. Jelölési időszak Minden szavazásra jogosult tag jelölhessen annyi jelöltet, ahány tagú lesz a testület. Saját magát is … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 1,942 total views

Kategória: GC, GCanalysis | Hozzászólás most!

A hazai geocaching arcképcsarnoka 1. rész tomki – Dabóczy Tamás

A szinte mindig magamnál hordott diktafon a spontán találkozásokat is könnyen “mélyinterjúvá” alakíthatja. Ez történt a Bakonyi Mikulás teljesítménytúrán, ahol Gesztenyés és Cuha-völgy között jópár kilométeren át beszélgettünk Dabóczy Tamás tomkival gc-ről, tt-kről és piros egyesekről. A felvétel nem stúdióminőségű: … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 16,195 total views

Kategória: GC, GCprofiles, GCsource, GeoCacHistory | 1 hozzászólás

Szemelvények a hazai geocaching történetéből 3. rész: GeoRádió 19. adás 2011.08.25. Mikulás feat. magpet

A sorozat egy “akasztják a hóhért” jellegű interjúval folytatódik: a GPSGames fő ötletgazdáját, magának a GeoRádiónak az elindítóját kapta mikrofonvégre Mikulás. Az elhangzó szöveg lehető legpontosabb visszaadására törekedtünk – a transzkript éppen olyan mesterkéletlen, nyers, mint a hangfelvétel. A szöveg … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 1,685 total views

Kategória: GC, GCsource, GeoCacHistory | Hozzászólás most!

Szemelvények a hazai geocaching történetéből 2. rész: FairyGeo 2016.10.16. Fairy feat. Kolesár

  A bő két hete kuminnal indított geocaching-történeti sorozatunk legújabb része egy egészen friss interjú szövegét tartalmazza. Ez a riport Pécsett készült, a Térinformatika Nemzetközi Napján (GISDay) két prezentációval is szereplő Kolesár Andrással, aki a turistautak.hu gyökereiről, a geocaching.hu hőskoráról mesél … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 2,580 total views

Kategória: GC, GCsource, GeoCacHistory | Hozzászólás most!

Szemelvények a hazai geocaching történetéből 1. rész: GeoRádió 1. adás 2010.10.22. magpet feat. kumin

Az Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület felé szervezetelméleti szempontból közelítő tanulmány közzétételét követően érkezett visszajelzések adták az utolsó lökést: Szemelvények a hazai geocaching történetéből munkacímmel sorozatot indítok, amelynek fő célja a GPS-es kincskeresés magyarországi történetéről fellelhető forrásanyagok közlése – de időnként elemző … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 1,580 total views

Kategória: GC, GCsource, GeoCacHistory | Hozzászólás most!

A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület – szervezésmódszertani szemüvegen keresztül

Tavaly késő tavasszal unokatestvéremmel közösen készítettünk egy – a Szervezésmódszertan tárgy féléves beadandójának követelményeihez igazított – tanulmányt. Ezt most változtatás nélkül közreadom, abban bízva, hogy lesz, aki hasznosnak – de legalább érdekesnek találja. A szöveg PDF-formátumban itt érhető el.  3,291 total … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 3,291 total views,  1 views today

Kategória: GC, GCanalysis, GeoCacHistory | 2 hozzászólás