“A” levél

Date: Fri, 01 Aug 2014 11:24:49 +0200

Címzett: Fazék
Cc: Kolesár, Attibati, Hev, sprok

Kedves Érintettek!

2014. július 27-én 11:00 és 11:10 perc között a turistautak.hu-t érintő következő jogosultságokat megváltoztattam:
1. sprok (2015) allow_turistautak_*: kikapcsolás
2. hev (309) allow_turistautak_*: kikapcsolás
3. Old Eye (24219) allow_turistautak_rights: kikapcsolás

A lépéshez a technikai lehetőségeim megvannak, de formális felhatalmazással nem rendelkezem, így szükségesnek tartom azt megindokolni.

Ahogy az közismert, az utóbbi hetekben a turistautak.hu jövőjét érintő fontos kérdésekben heves viták folytak. Az érzelmileg túlfűtött, vádaskodásokkal, egymás kölcsönös szidalmazásával terhelt fórumos hozzászólás-folyam közben két felhasználó “tettlegességhez” folyamodott: az adatbázisból adatokat törölt.

Meggyőződésem, hogy a turistautak.hu-t több, mint tíz év alatt létrehozó felhasználók megfontolt, előrelátó döntésére van szükség a projekt jövőjét illetően – ám ehhez elengedhetetlen a status quo megőrzése. Erkölcsi kötelességem minden rendelkezésemre álló eszközzel megakadályozni az öszegyűjtött adatok vandalizmusból vagy egyfajta tiltakozásként történő rongálását.

A konkrét lépés közvetlen motivációja a következő volt:
1. Hev és sprok felhasználók esetében: vasárnap délutántól napokig off-line voltam, nem kockáztathattam a további (kilátásba helyezett) károk bekövetkeztét.
2. Old Eye felhasználó esetében: jogosztói minőségében súlyosan mulasztott. A törlésekről való tudomásszerzést követően haladéktalanul fel kellett volna függesztenie a rongálók térképszerkesztéssel kapcsolatos jogosultságait.
Kijelölése szűk körű (tudomásom szerint Hev és Kolesár által hozott) döntés eredménye volt. Új jogosztók legitim választás alapján jelölhetők ki.
(Megjegyzés: megvizsgálandó a többi jogosztó mulasztása, felelőssége is.)

Természetesen eljárásomat nem tartom követendőnek – közvetlen veszélyzetben hozott rendkívüli intézkedés volt. A továbbiakra vonatkozóan elkötelezett vagyok az együttműködésen, a közösség szervezeti kereteinek kialakításán és legitim döntésein alapuló folyamatok iránt.

Üdv,

Fairy

 841 total views,  1 views today

Kategória: GC, TuHu | A közvetlen link.

1 Response to “A” levél

  1. Budavári Miklós szerint:

    Tisztelt Fairy!
    A GCSZPI-6 (Nedelkovics pince) ládájának rejtekhelyét – öreg mandulafát – a terület rendezése során kivágtuk, és rajta megtaláltuk a ládát. Segíteni szeretnénk a játékot, eligazítást szeretnénk kérni a teendőkkel kapcsolatban.
    Elérhetőségem: 30/3002718-as telefonon, vagy az e-mail címen.
    Üdvözlettel: Budavári Miklós

Vélemény, hozzászólás?