A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület – szervezésmódszertani szemüvegen keresztül

Tavaly késő tavasszal unokatestvéremmel közösen készítettünk egy – a Szervezésmódszertan tárgy féléves beadandójának követelményeihez igazított – tanulmányt. Ezt most változtatás nélkül közreadom, abban bízva, hogy lesz, aki hasznosnak – de legalább érdekesnek találja.

A szöveg PDF-formátumban itt érhető el.

 3,291 total views,  1 views today

Kategória: GC, GCanalysis, GeoCacHistory | A közvetlen link.

2 Responses to A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület – szervezésmódszertani szemüvegen keresztül

  1. ludens szerint:

    Nem tudom, miért pont most tetted közzé. Megírása óta eltelt 2 év alatt alapvetően az általad vázolt irányba halad az egyesület. Talán a honlap újraírása az egyetlen ettől eltérő kérdés. Tehát engem megnyugtat, hogy közismerten kritikus véleményeddel hasonló jövőt jelöltél ki, mint ahol haladunk.
    A rendszerváltásunkat megelőző (K betűsök által vezetett) időszak értékelése kissé szemérmesre sikerült, de megértem. Én sem akarok bíróságra járni, tehát nem írok black-ről, nyilvántartási hiányosságokról. Ellenben a csoport-dinamika szempontjából kihagytál egy szerintem fontos mozzanatot. Ez a gpsgames kialakulása, és óriási kezdeti sikere. Amit a gc.hu urainak pökhendisége okozott, szinte odalökve a játékosokat.
    Hirtelen ennyi. Üdv: András

    • Fairy szerint:

      Kedves András!
      Köszönöm a hozzászólásodat.
      A “miért éppen most” kérdésre banális a válasz: kicsit rendet raktam az asztali gépem merevlemezén és közben bukkantam rá erre a doksira. Beleolvastam és nem tűnt vállalhatatlannak.
      A tartalmi észrevételeddel egyetértek: vannak még olyan szálak ebben a másfél évtizedes történetben, amelyek feltárása magyarázó erővel bírna a jelen némely jelenségére. Vélhetően fognak is születni további irományok a témában. Ha nem tőlem, akkor mástól. 😉

Vélemény, hozzászólás?