GC kategória bejegyzései

Geocachinggel kapcsolatos dolgok

GC5000

From: “Ferenc Kövecs” <nonstopfairy@gmail.com> To: “MGKE elnöksége” <elnokseg@geocaching.hu>, “geocaching.hu” <moderator@geocaching.hu> Date: Fri, 27 Oct 2023 20:25:23 +0200 Kedves Illetékesek! Úgy látom, hogy vészesen közeledünk az 5000. .hu-s geoládához… Nem vagyok a kemény mag része, így nem tudom, hogy készül-e valami … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 361 total views

Kategória: GC | Hozzászólás most!

GPX-animáció a Turistautak.hu térképen

A maga kategóriájában kedvelt, a geocaching-versenyeket követő vizualizációkból régóta ismert akalmazás a GPX Animator, mert különösebb informatikai, pláne térinformatikai ismeretek nélkül is viszonylag egyszerűen készíthetünk vele animációkat a GPS-ünkből, okosóránkból, stb. kinyert GPX-állományok megjelenítésére. A bejárt nyomvonalak alatti hátteret több, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 695 total views

Kategória: GC, GCDev, TT, TuHu | 1 hozzászólás

Ládatervek [2018.03.08.]

From: Ferenc Kövecs <nonstopfairy@gmail.com> To: “geocaching.hu” <moderator@geocaching.hu> Date: Mar 8, 2018, 9:20 AM Kedves Moderátorok! Bizonyára nem könnyű tizenkét különböző habitusú és felfogású ember elvileg egymástól független döntéseinek eredőjét egy viszonylag szűk tartományban tartani. Különösen annak fényében nem az, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 507 total views

Kategória: GC, GCsource, GeoCacHistory | Hozzászólás most!

Váli Szeretet-szobor

Milov és a Burning Man Az 1979-ben Odesszában született Alexander Milov a harmincas éveire szinte minden létező vizuális művészeti ágat kipróbált az arculattervezéstől a belsőépítészeten át a filmrendezésig. A fekete-tengeri kikötőváros kulturális életének megkerülhetetlen szereplőjévé vált, de a világhírt egy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 1,370 total views

Kategória: GC | 2 hozzászólás

Mit jelent az, hogy egy rendszer robusztus?

Azt írják valahol az interneten, hogy “A robusztus weboldal sokáig használható (tartós)” és (ugyanott) azt is, hogy“A szabványok fejlődnek, de az alapjai nem változnak. A helyesen kódolt, klasszikus tipográfiával készült weboldal nemcsak néhány évig, hanem több mint tíz évig is … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 5,475 total views

Kategória: GC, GCDev | Hozzászólás most!

GCSZUA Szuadó-völgyi barlangok (volt GCszbl)

2002.07.30 08:00-kor, még a hazai geocaching hőskorában cova geoládát rejtett a Szuadó-völgy ékkövéhez, a Trió-barlanghoz. Annyira informatív leírást készített a ládaoldalra, hogy vétek lenne veszni hagyni, ezért itt teszem közzé: TRIÓ-BARLANG A Trió-barlang a Nyugat-mecseki-karszt jelentősebb karsztobjektumainak egyike, 200 m … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 990 total views

Kategória: GC, GCsource, GeoCacHistory | Hozzászólás most!

Az’ geo-láda rejtéseknek kategórizálásárúl…

“Nem szeretnék B kategóriás rejtéseket.” [írja egy moderátor egy folyamatban levő bírálat során] Remélem, hogy itt csak értelmezési probléma van és nem képmutatás…Ha az előbbi, azon tudok segíteni: nálam ez a betűjeles kategória azt jelenti, hogy az átlagjátékos mennyi áldozatot … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 3,701 total views

Kategória: GC, GCanalysis, GCDev | Hozzászólás most!

A hazai geocaching arcképcsarnoka 2. rész sokoto5 – Szabó Bálint

Hosszú szünet után végre újabb bejegyzéssel gyarapodik az Arcképcsarnok. Ha lenne a hazai geocachingben Rookie of the Year-díj, akkor 2017-ben minden bizonnyal sokoto5 kapta volna. Szerettem volna megtudni, hogy ki lakik a felhasználónév mögött, így az MGKE nyilvános elnökségi ülése előtt leültünk … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 3,305 total views

Kategória: GC, GCprofiles | Hozzászólás most!

A legtapasztaltabb moderátorokat a partvonalon kívülre állítják

A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület nyilvános elnökségi ülésén jártam Most jártam először az Egyesület székhelyén, így sikerült némi késéssel megérkeznem. Sokat nem vesztettem: amiért jöttem, az úgyis az ülés második felében kerül sorra. Eleinte lényegében vita nélkül szépen pörögtek a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 2,705 total views

Kategória: GC, GCanalysis | 1 hozzászólás

Kincskeresők lepik el Közép-Európát – 24 országban 55 geoláda jelent meg néhány órán belül

  Sajtóközlemény Pécs, 2018. március 15. 14:00 A hosszú hétvégére számos remek turisztikai célponttal gazdagodott a GPS-es kincskeresők hazai közössége: Fairy néven játszó felhasználó 2018. március 10-én 17:00 és 20:00 között 55 geoládát jelentetett meg a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

 1,740 total views,  1 views today

Kategória: GC, PressRelease | Hozzászólás most!